Skip to main content
Dania rybne
Dania rybne były podstawą kuchni pomorskiej, kujawskiej i mazurskiej. Dużą popularnością cieszyły się w okresie Adwentu i Wielkiego Postu. Do dziś na naszych stołach Wigilijnych goszczą dania rybne sporządzane ze śledzia czy karpia. Coraz częściej mięso zamieniamy na rybę, stąd też rosnąca popularność dań rybnych, we wszystkich regionach Polski.

{module Reklama - Czerwona Responsywna}

Pstrąg po góralsku

Pstrąg to jedna z ulubionych ryb kuchni góralskiej. Lubujących się w daniach rybnych, zachęcamy do skosztowania pstrąga po góralsku, podczas najbliższego wypadu w góry. A wszystkim Paniom domu polecamy...

Śledzie w jabłkach

Śledzie w jabłkach to jeden z wielu przepisów kuchni kaszubskiej na przygotowanie śledzi. Osoby lubujące się w potrawach ze śledzia, zachęcamy do zapoznania się z tradycyjnym przepisem kuchni kaszubskiej...

Smażona sielawa w zalewie octowej

Sielawy to popularne ryby na Mazurach, gdzie kuchnia oparta jest głównie na rybach. Jednym z najczęstszych sposobów marynowania sielaw jest umieszczanie jej w zalewie octowej. Jednym z głównych dań...

Zapiekanka ze szczupaka

W dzisiejszych czasach wszystko co dobre bardzo szybko zyskuje fanów. Zapiekanka ze szczupaka jest jedną z lepszych Mazurskich potraw , nic więc dziwnego, że zyskuje coraz zwolenników, a w sieci pojawia...